Syksyn Harhahetkellä päästiin kisaamaan Mökkitiä-SM-kisojen tunnelmissa

Harhahetki pidettiin Tampereen keskustassa 23.9.2018. Sää oli melko sateinen ja kylmä, mutta kun vaatteita puki tarpeeksi, niin pärjäsi huonossakin säässä hyvin!

Ensimmäiseksi kokoonnuttiin aloituspaikalle, josta sai ensimmäiseen tehtävään tarvikkeet, kartan ja heijastimen. Ensimmäisen rastin/lähdön tehtävänä oli tehdä pienoismalli huussista. Sen tekeminen oli vaikeaa, aika meinasi loppua ja lopputuloksesta puuttui paljon asioita. Mutta kyllä me jotain saatiin rakennettua! Lopuksi oltaisiin haluttu ottaa se pienoismalli mukaan ja viedä meidän maskotille Töntölle, mutta harmiksemme se oli mennyt rikki.

Kätevyyden jälkeen lähdettiin etsimään kartan avulla seuraavaa rastia, joka oli melko lyhyen matkan päässä ensimmäisestä rastista. Tällä rastilla haisteltiin kasveja pilttipurkeista ja tunnusteltiin vihanneksia laatikoista. Osa kasveista haisi kauhealta, osa taas oikein hyvältä. Vihannekset olivat laatikoissa ja ne oli peitetty jätesäkeillä, jotta laatikkoon ei nähtäisi. Vastaukset merkittiin paperilapulle, joka annettiin rastihenkilöille.

Tehtävän jälkeen lähdettiin etsimään kolmosrastia, joka oli vähän pidemmän kävelymatkan päässä edellisestä rastista. Rastilla tehtävänä oli vastata annetussa tekstissä oleviin kysymyksiin ämpäreissä olevien vihjeiden avulla. Teksti kertoi matkasta mummolaan, ja tarina kulki ns. Tampereen keskustan halki. Rastilla meni ihan hyvin, koska vihjeet oli aika helppoja, ainakin suurin osa.

Neljännelle rastille ei ollut pitkä matka, ja matka menikin nopeasti. Meille annettiin aluksi paperilappu, johon täytyi vastata, onko tapaturmiin liittyvä väite oikein vai väärin. Kun lappu oli täytetty, mentiin heittämään mehutonkkaa vatiin. Tarkoituksena oli heittää heittopaikasta vähän matkan päähän laitettuun vatiin ja sen ympärille laitetun rautalangan sisäpuolelle. Tämä rasti meni mielestämme parhaiten!

Viidennellä rastilla tunnistettiin kaloja. Niitä taisi olla 10 kalaa. Kalat sitten kirjoitettiin paperilapulle ja annettiin rastihenkilöille. olimme viimeisenä paikalla, ja se meni ehkä pikkuisen huonosti, koska silloin kun ei tiedetty, me arvattiin vain.

Kuudennella rastilla kuunneltiin biisejä potpurista. Potpurissa tuli paljon erilaisia lauluja, mutta kaikki ol  ivat suomalaisia. Tehtävänä oli siis kirjoittaa lapulle biisin nimi, esittäjä ja annetuista vaihtoehdoista sanat jokaiselle biisille. Käytimme rastilla paljon aikaa ja jotkut laulut oli helppoja ja jotkut vaikeita.

Seitsemännellä rastilla oli tehtävänä tehdä pelikortit, joilla isokin porukka pystyi pelaamaan. Me päätimme tehdä uno-kortit. Meille tuli kova kiire ja väritimme kortit vähän huolimattomasti. Mutta Lopulta Jemina juoksutti valmiit kortit rastihenkilöille.

Lopuksi maalissa saimme syödä karjalanpiirakoita, omia eväitä, kaurakeksejä ja juoda pillimehua! Meidän mielestä kisa oli aika hyvin järjestetty ja karttojen avulla oli hauskaa!

Jutun kirjoittivat Kumiankat. Heidän lisäkseen Harhahetkessä kisasivat Komeetat ja Nebulat.

Vastaa