Perhepartio

Tervetuloa mukaan Tesoman Sinisiskojen perhepartioon!

Tesoman Sinisiskojen eli TeSin perhepartioryhmä Karhunpennut toivottavat tervetulleiksi kaikki alle kouluikäiset lapset perheineen! Keväällä 2023 kokoonnumme tammikuusta toukokuuhun joka kuun 3. viikonloppu (lauantaina tai sunnuntaina). Lisätietoa perhepartion vetäjältä Peppi Haanpäältä: peppi.haanpaa@gmail.com.

Mitä on perhepartio?

Perhepartio on partiomaista toimintaa, joka on suunnattu alle 7-vuotiaille lapsille perheineen. Sen tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Vanhemmilla on mahdollisuus harrastaa yhdessä lapsen kanssa ja samalla tavata muita samanhenkisiä vanhempia säännöllisesti. Se on oiva kanava sekä lapsille että aikuisille tulla mukaan partiotoimintaan pidemmäksikin aikaa.

 • Perhepartio tarjoaa esimakua siitä, mitä yli 7-vuotiaat ja aikuiset voivat partiossa tehdä.
 • Perhepartiossa tutustutaan toisiinsa, muihin partiolaisiin, partiolaisten perinteisiin, arvoihin ja tavoitteisiin leppoisassa tahdissa, ilman pakkotahtisuutta.
 • Perhepartiossa tehdään retkiä, leikkejä, askartelua sekä puuhaa lapsille ja aikuisille.
 • Perhepartio on partiohauskaa sisällä ja ulkona, lähellä ja kaukana koko perheellä.
 • Perhepartiolaisilla on mahdollisuus osallistua lippukunnan järjestämiin tilaisuuksiin, leireille, tapahtumiin ja tempauksiin.
 • Perhepartiossa ei haluta viedä sudenpentuikäkauden uutuudenviehätystä ja partio-ohjelman mukaiset aktiviteetit ja kokemukset säästetään sudari-ikään. Partiomaisuus kuitenkin muistetaan ja partioperinteitä ylläpidetään.

Jokaisella alle kouluikäisellä tulee olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen omasta lähipiiristä: se voi olla äiti, isä, kummi, isovanhempi tai joku muu tuttu ja turvallinen aikuinen. Alle kouluikäiset lapset osallistuvat toimintaan aina mukana olevan aikuisen vastuulla ja valvonnassa.

Perhepartio osaksi Suomen Partiolaisten virallista toimintaa

Suomen Partiolaisten Partioneuvosto hyväksyi keväällä 2018 perhepartion mukaan partion viralliseksi toimintamuodoksi, jonka toiminnan järjestää lippukunta. Perhepartiotoiminnan suunnittelu on vielä käynnissä; Suomen Partiolaiset työstävät oman perhepartiomateriaalin vuoden 2019 aikana kaikille käyttöön. Tällä hetkellä tiedossa olevia tulevia muutoksia ovat:

 • Kaikilla perhepartioon osallistuvilla tulee olla Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna.
 • Alle 4-vuotiaiden lasten ei tarvitse maksaa jäsenmaksua, mutta partiovakuutus ei ole heillä voimassa.
 • 4-6 –vuotiaille on oma jäsenmaksuluokka.
 • 7-vuotiaita ja sitä vanhempia koskevat normaalit partion jäsenmaksut.
 • Jäsenmaksuun voi anoa vapautusta.

No entäs ne Karhunpennut?

Karhunpennut kokoontuvat omille metsäretkilleen noin kerran kuussa. Lisäksi osallistumme lippukunnan yhteisiin tapahtumiin aina mahdollisuuksien mukaan. Retket suuntautuvat Tampereelle ja lähikuntiin, välillä saatamme puuhata lippukunnan kolollakin. Luonnossa oloa, retki- ja partiotaitoja, elämyksiä, kokemuksia, uusia kavereita, mukavaa yhdessäoloa, niistä on Karhunpentujen temmellykset tehty!

Mukaan toimintaan voit tulla koska vaan ja toimintaan voi tutustua kaksi kertaa ennen päätöstä lippukunnan jäseneksi liittymisestä.