Supejen retkellä Valkeessa päästiin myös seikkailulle Nepaliin

Lauantaiaamuna kaksitoista reipasta supea (4 Haukkaa ja 8 Sinisutta) sekä kolme johtajaa, Tintti, Riitta ja Mimmi saapuivat sumuiseen, mutta lämpimään Valkeeseen viettämään syksyistä telttaretkeä. Paikalla oli myös kaksi seikkailijaporukkaa, joiden kanssa nostimmekin ensimmäiseksi lipun salkoon.

Tutustuttuamme alueeseen ja käytyämme retken säännöt läpi, oli aika tehdä jo ruokaa. Kolmessa ryhmässä tytöt tekivät itse trangioilla ooppaheijaa. Osalle trangia oli vielä uusi tuttavuus, mutta
hienosti kaikki saivat ruuan tehtyä ja voi että se maistuikin hyvältä. Tiskipuuhissa ja retken ruokailuissa saimme apua myös Anna-supen äidiltä Riikalta, joka hääri muonittajana lauantain ajan.

Tiskauksen jälkeen olikin vuorossa telttojen pystytys porukalla, kaksi Nigeria saatiin hienosti pystyyn yhteistyöllä. Kukaan ei lapsista ollutkaan aikaisemmin nukkunut kyseisessä teltassa. Olimme saaneet myös vieraita retkelle, Ulla ja Reijo kertoivat meille linnuista kivoja juttuja sekä leikimme erilaisia leikkejä aiheeseen liittyen.

Päivällisen ja lipunlaskun jälkeen, kun pimeä oli tullut, meillä oli heijastinpolku, jota kuljimme ryhmissä tasku-ja otsalamppujen kanssa. Matkanvarrella oli kysymyksiä Nepaliin liittyen.

Illalla oli vielä vuorossa yhteinen iltanuotio seikkailijoiden kanssa, paistoimme iltapalaksi makkaraa ja vaahtokarkkeja.

Mukavan ja tapahtumarikkaan päivän jälkeen olikin mukava mennä nukkumaan telttoihin, unta ei kauaa tarvinnutkaan odottaa. Hyvin nukkuivat kaikki, pientä palelua oli kuulemma ollut joillakin, mutta pääsääntöisesti yö meni hyvin kaikilla.

Aamulla saimme herätä upeaan auringon nousuun, päivästä oli tulossa aurinkoinen ja lämmin. Aamujumpan ja lipunnoston jälkeen oli vuorossa maittava aamupala. Sitten olikin luvassa
tavaroiden pakkaus sekä telttojen purku.

Ennen ruokaa oli vielä vapaa-aikaa leikkiä ja touhuta omia juttuja. Ruuan jälkeen olikin aika laskea lippu ja lähteä kohti kotia.

ja meillä kaikilla oli niin mukavaa….

Mimmi

Retken teema ”Seikkailu Nepalissa” sai inspiraatiota SP:n Jakit karkaa -ohjelmapaketista. Nepal 2018 -matkaryhmä kiertää lokakuussa 2018 Nepalia, ja ohjelmapaketin avulla kaikki pääsevät mukaan tunnelmaan. Matkatunnelmiin pääsee kurkkaamaan myös ryhmän instatilillä @spnepal2018.

Vastaa