Pestit

Tesoman Sinisiskojen avoimet pestit vuodelle 2022

Pesteihin hakeminen

Kaikkiin pesteihin voi hakea jo nyt. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan Siljaan.

Heti auki olevat pestit

Rahastonhoitaja

Rahastonhoitajan tehtävänä on hoitaa lippukunnan maksuliikennettä sekä laatia tarvittaessa laskuja. Rahastonhoitaja hoitaa lippukunnan kirjanpidon sekä laatii tilinpäätöksen ja talousarvion seuraavalle vuodelle. Rahastonhoitaja kuuluu yleensä lippukunnan hallitukseen. Rahastonhoitajan pesti ei vaadi välttämättä aiempaa kokemusta ja on hyvä keino tutustua kirjanpitoon. Pesti sopii hyvin myös partioon juuri liittyneelle eikä edellytä partio-osaamista tai viikkotoimintaan osallistumista. Nykyinen rahastonhoitaja perehdyttää pestiin ja on tarvittaessa apuna ensimmäisen vuoden ajan.

Pestin kesto: ~3 vuotta

Perhepartion vetäjän apulainen

Apulaisen tehtävänä on auttaa perhepartion vetäjää suunnittelemaan ja toteuttamaan perhepartioretkiä ja toimia retken vetäjänä silloin, kun varsinainen ryhmänjohtaja on estynyt osallistumaan. Perhepartioryhmä retkeilee n. kerran kuukaudessa ja osallistuu lippukunnan juhliin ja muihin tapahtumiin.

Pesti sopii mainiosti kenelle tahansa perhepartioon osallistuvalle aikuiselle. Pestiin ei tarvita aiempaa partiokokemusta. Pestiin ei tällä hetkellä ole tarjolla virallista koulutusta, mutta halutessaan voi osallistua akelan apulaisen koulutukseen tai Partionjohtajan peruskurssille. Lippukunta maksaa toimintaan sitoutuvien koulutukset. Perhepartion vetäjä perehdyttää pestiin.

Pestin kesto: 6kk->

Vaeltajaluotsi

Vaeltajaluotsi on aikuinen johtaja, joka tukee lippukunnan vaeltajien ohjelman suorittamista, toimintaa pestissä ja heidän siirtymistään aikuisuuteen.

Vaeltajatoimintaa toivotaan kehitettävän mm. Suomi-projektin ja ulkomaanprojektien osalta. Lisäksi luotsi varmistaa, että jokainen vaeltaja hyödyntää vaelluskarttaa oman kehittymisensä tukena. Luotsi myös tukee vaeltajia löytämään itselleen sopivia pestejä lippukunnan projekteista tai piirin tai SP:n tasolla. Pesti ei edellytä viikottaista toimintaa, mutta säännöllistä yhteydenpitoa vaeltajien kanssa.

Vaeltajaluotsilla on PJ-koulutus. Piiri järjestää luotsikoulutusta, jonka lippukunta maksaa. Ohjelmajohtaja perehdyttää pestiin.

Pestin kesto: 2-3 vuotta

Syksyllä 2022 alkavat pestit

Akelan apulainen

Apulaisen tehtävänä on auttaa varsinaista akelaa ryhmänjohtamisessa viikottaisissa kokouksissa ja retkillä, oppia käytännössä lisää partiosta ja ikäkaudesta ja kouluttautua itse varsinaiseksi akelaksi. Apulaiselta ei edellytetä viikottaista osallistumista, ajoittainenkin apu riittää.

Akelan apulaisen pesti sopii hyvin esim. sudenpennun vanhemmalle tai samoajalle. Aikaisempi partiokokemus ei ole välttämätöntä. HP järjestää ikäkauden apulaiselle koulutusta, jonka lippukunta maksaa. Lauman akela perehdyttää pestiin.

Pestin kesto: 3 vuotta (8/2022-7/2025)